Blogi

Syksyn saapuessa välineiden merkitys kasvaa

Syksyn sateiden ja hämärän saapuessa välineille asetetaan uudet vaatimustasot. Kamera kaluston osalta elämää helpottaa jos sinulla suhteellisen uusi runko, olipa valmistaja Canon, Nikon, Sony tai Olympus ( eikai kukaan enää Pentaxia käytä). Uudensukupolven dslr-rungoilla saa hyvälaatuisen kuva vaikka ISO-luku huitelisi 10 000 paikkeilla. Näiden uusien runkojen kohinatasot on kyllä uskomattoman matalat verrattuna 10 vuotta vanhoihin runkoihin. 

ISO 10000 f3.2 1/1000 Myllymäen kenttä Porvoo. Kentän valoista 20% on pois päältä asukkaiden valitettua.

ISO 10000 f3.2 1/1000 Myllymäen kenttä Porvoo. Kentän valoista 20% on pois päältä asukkaiden valitettua.

 

Optiikoissa f2.8 ja sitä nopeammat lasit on mannaa huonosti valaistuilla ulkokentillä ja halleissa. Syksy muistuttaa aina kuvaajaa siitä että laatuun kannattaa panostaa vaikka se ostotilanteessa tilillä tuntuukin. 

Sadevarusteisiin kannattaa myös panostaa

Ostin kesän alussa optimistina Partioaitasta sadeviitan ja valitsin omasta mielestäni sen paremman. Se oli myös hintavampi. Sadeviitan siksi, että futispelissä istun jakkaralla ja sadeviitta suojaa minut ja tarvittaessa selässäni olevan kamerarepun. Valitettavasti viitta oli pettymys, siinä on edessä tasku ja vesi tulee siitä vetoketjusta sisää ja kastelee minut.

Kameralle minulla on Think Tankin Hydrophobia sadesuojat sekä 70-200mm 300-600mm. Näin saan kaksi kameraa suojattua loistavasti ja kameroiden käsittely kärsiin yllättävän vähän.

FC Futura junioreiden naisten pelistä

Lupasin kommentoida Porvoon Keskuskentällä pelattua naisten Kolmosen peliä sen jälkeen. FCFJ:n nuori joukkue taisteli mahtavasti sarjassa toisena olevaa LePan joukkuetta vastaa. Keskuskentällä ei ole valaistusta ja peli alkoi 18:15 joten valo riitti ihan kivasti.

ISO 6400 f3.5 1/1250

ISO 6400 f3.5 1/1250

Naisten peleissä tilanteita tulee paljon joten kuvattavaa riitti, tosin jostain syystä istuin sielä hiljaisemmassa päädyssä. Tuntuuko muistakin, että sielä toisessa päässä on koko ajan enemmän säpinää =) Peli oli hyvä tasoinen ja päättyi lopulta vieraiden 1-2 voittoon. Lopputulos olisi voinut olla ihan hyvin myös toisin päin.

Fraey oli valinnut rock&roll sukat.

Fraey oli valinnut rock&roll sukat.

Tämän pelin aikana vettä tuli onneksi vain vähän. Erityismaininnan ansaitsee kotijoukkueen kakkosvalmentaja ja hänen sukkansa. 

 

Terveisin Janne