Blogi

Väline testausta ja harjoittelua

Yritystoiminnassa tulee aina välillä eteen sellaisia hetkiä, jolloin on otettava seuraava askel mikäli haluaa kasvaa tai kehittyä. Yleensä tähän liittyy investointeja ja ainakin omalla kohdalla näyttää siltä, että tilikauden lopussa uskallus on hieman korkeammalla tasolla. Siinä vaiheessa tietää miten vuosi on mennyt ja miltä tuleva vuosi näyttää.

Investointia tehdessä tulee tehtyä laaja selvitys siitä minkälaisia vaihtoehtoja on olemassa. Tämän jälkeen on hyvä jos näihin vaihtoehtoihin voi tutustua ihan konkreettisesti. On kyseessä sitten palvelu tai tuote on sitä hyvä testata ennen hankintaa.

Salamavalojen välkkeessä

Tällä kertaa hankitojen listalla on studiosalamavalosetti, tässä paketissa tulee olla kaksi akkukäyttöistä salamaa vähintään 500W teholla. Niissä tulee olla High Speed Sync ja nopeimillaan salaman välähdyksen kesto mielellään yli 1/10000sek. Markkina johtajat Broncolor ja Profoto valmistaa erin omaisia vaihtoehtoja näillä teknisillä ominaisuuksilla, mutta tässä vaiheessa yrittäjyyttä en ole valmis investoimaan kohtalaisen käytetyn auton hintaa kahteen salamavaloon. Onneksi idästä tulee markkinahäirikkö, joka valmistaa samoilla ominaisuuksilla salamavaloja vain murto-osan em. tuotemerkkien hinnoista. Jinbei on kiinalainen merkki, joka on valmistanut valokuvausvälineitä jo 18 vuotta. Nyt he ovat laajentaneet myös Euroopan markkinoille.

Jinbein oma tuotekuva lainattuna JAS-Kamerakaupan verkkosivulta.

Jinbein oma tuotekuva lainattuna JAS-Kamerakaupan verkkosivulta.

Yhteistyötä maahantuojan kanssa

Otin yhteyttä JAS-kamerakaupan Markkuun ja kysyin voinko saada testata näitä Jinbein uusia akkukäyttöisiä studiosalamoita. Markku pakkasi minulla HD-610 (600W) ja HD-601 (500W) salamat ja radiolaukaisimen reppuun ja sitten vaan testaamaan.

Aloitin testauksen kolleegani Studio Pienen Lotta Åbergin kanssa, tsekkaa Lotan loistavat kuvat tästä. Molemmat meistä yllättyi positiivisesti ensinnäkin salamojen rakenne oli laadukkaan oloinen ei olleenkaan  niin muovinen kuin yleensä halvoilla salamoilla on. HSS toimii erinomaisesti ja salamat pääsee aina 1/19000sek. asti ja pysäyttää näin ollen nopeankin liikkeen, paljon nopeamman mihin minä testitilanteessa pystyin =)

Tuotekuvausharjoittelua ja Jinbei testausta

Seuraavana päivä harjoittelin urheiluvälineiden tuotekuvan tekemistä. Kiitos L-Tec Sport Oy heiltä sain lainalle heidän Karhu tuotemerkillä valmistamia pesäpallovälineitä. Tuotekuvaus on sellainen maailma mihin ihminen voi hävitä, loputon hieromisen mahdollisuus vie äkkiä ajan tajun. Salamat toimi moitteettomasti ja ainoa pieni ahdistus oli Jinbein iOs appi, joka aina välillä hyytyi ja puhelimen ruutuun ilmeistyi kiinankielinen teksti. Siihen loppui meikäläisen kieliosaaminen. Siitä pääsi aina eteenpäin käynnistämällä appi uudestaan. Tuon kyseisen appin kautta vois siis valoja ohjata myös, kuten radiolaukaisimen. Mutta apin kautta saat lisää ryhmiä käyttöön.

Jinbeiltä löytyy radiolaukaisimet Canonille, Nikonille ja Sonylle. Ainakin TR611C ohjaa myös Canonin 600EX-RT salamoja. Salamoihin voit kiinnittää valonmuokkaimia Bowens-s kiinnityksellä, eli minun octa- ja stripboxit käy suoraa näihin salamoihin.

Testuksen jälkeen palautin valot JAS-Kamerakauppaan ja tein Markulle tilauksen kahdesta Jinbei HD601-HSS salamasta ja näiden kaveriksi kaikkea pientä kivaa =) Nyt minulla on mahdollisuus ottaa se seuraava askel vuonna 2018.

Peli tekee rakenteensa vuoksi sivustakatsottuna monta vierekkäistä kuvaa ja saa heijastuman näyttämään epätarkalta. Tästä syystä olisi parempi käyttää esim. kiiltäväksi harjattua metallilevyä tai peilimäistä pleksiä.

Peli tekee rakenteensa vuoksi sivustakatsottuna monta vierekkäistä kuvaa ja saa heijastuman näyttämään epätarkalta. Tästä syystä olisi parempi käyttää esim. kiiltäväksi harjattua metallilevyä tai peilimäistä pleksiä.

 

Ai niin kiitos myös TE-toimistoon, sain starttirahaan jatkoajan =) kohti vuotta 2018.

 

Terveisin Janne